The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Smaranda Pompiliu // Ambiguitatea libertății

Articol / 28 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Smaranda Pompiliu // Ambiguitatea libertății
  • Smaranda Pompiliu // Ambiguitatea libertății
1/2
Smaranda Pîrvan Pompiliu născută în 1983 la București. A urmat liceul de arte în Stockholm și absolvit în 2015 Licența la Universitatea Națională de Arte din București Facultatea de Arte Plastice, Departamentul Sculptură.
 
AMBIGUITATEA LIBERTĂŢII
 
Motivarea conceptului a pornit de la preocuparea ideii despre libertate și neregăsirea versiunilor simplificate a ei. Paralel a urmat interesul spre tema copacului cu similitudinea dar și diferența sa de condiția umană. Similitudinea dintre dependenţa copacului de rădăcinile sale şi dependenţa fiinţei umane de mediul în care trăiește, mediul natural și social. Diferența este între procesul evoluționar liniar care natura urmărește, și condiția omului care îi oferă o libertate de a-și alege direcția. În așa fel înseamna ambiguitatea pentru noi, întelegerea de a simultan fi subiect și obiect. Suntem liberi în condiția de a reflecta și a alege asupra acțiunilor noastre dar suntem constrânsi de limite fizice, bariere sociale, așteptările și puterea politica a altora.
 
Prin ruptura copacului se problematizează separarea dualismului între sufletul liber de corpul dependent și a omului de natură. Mai departe dorește ruptura să cuprindă ambiguitatea momentului prezent ca un spațiu de posibilitate între trecut și viitor. Bețele de frigărui au fost folosite pentru exprimarea reîntoarcerii la esența lor originală, pierdută  prin magazine pentru libertatea de consum a omului.