The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sorina Niculcea // Lada de zestre

Articol / 21 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Sorina Niculcea // Lada de zestre
  • Sorina Niculcea // Lada de zestre
  • Sorina Niculcea // Lada de zestre
1/3
Absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Artă București, Niculcea Sorina este un tânăr designer care se mândrește cu cei 15 ani petrecuți doar în doemniul artelor.

Cei 5 ani de muzică, 3 de pictură, 2 de arhitectură și 5 de design au ajutat-o să realizeze că designul este domeniul care i se potriveste ca o manușă. Fire curioasă și pasionată de tot ce este nou, urmărește ca proiectele sale să se identifice prin diversitatea, ingeniozitatea și caracterul inovativ al acestora. 

LADA DE ZESTRE

“Lada de zestre” este un proiect de re-design al unui obiect traditional românesc. Acesta pune în temă îndreptarea atenției către tradițiile autohtone și întoarcerea la identitatea națională, toate într-un context contemporan.

Măsuța de cafea a rezultat în urma adaptării lăzii de zestre tradiționale într-o piesă de mobilier modernă. Astfel, masa de cafea obișnuită, este transformată într-un obiect multifuncțional care are la origini obiceiurile, simbolistica și meșteșugurile românești. Masa de cafea are o forma simplă, ce insipră un aer modern, dar, în același timp, deține elementele cele mai importante ale lăzii de zestre: funcția de spațiu de depozitare, deschiderea cu capac și elementele decorative.

Elementele decorative sunt motive tradiționale întâlnite pe lăzile de zestre din zona Bucovinei. Pernele pentru șezut pe jos înlocuiesc zestrea și tabureții sau scaunele. Masa a fost realizată din MDF furniruit, iar pernele sunt umplute cu burete, fiind acoperite cu pânză de etamină închisă cu pânză de cânepă.




Obiectivul designerului a fost acela de a crea un produs care formează o balanță echilibrată între utilitate și mesajul pe care acesta vrea sa il transmită: îndreptarea atenției către identitatea națională și valorificarea acesteia.