The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alina Boaru // Jucării terapeutice

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Alina Boaru // Jucării terapeutice
  • Alina Boaru // Jucării terapeutice
  • Alina Boaru // Jucării terapeutice
  • Alina Boaru // Jucării terapeutice
  • Alina Boaru // Jucării terapeutice
1/5
Alina a studiat grafică la Facultatea de Arte Plastice. În arta sa se afirmă cu un temperament puternic, urmărind un șoc vizual privitorului, necesar descărcării tensiunii afective și spirituale. Fiind pasionată de psihologie, aceasta urmărește posibilitaţile minţii prin aducerea în participare a observatorului.

JUCĂRII TERAPEUTICE

Ideea proiectului a apărut ca o constatare a faptului că nivelul de percepție al copiilor asupra formei, culorii și expresivității lucrurilor este inexistentă. aceștia neputând conștientiza mediul înconjurator. Lumea se desfășoară progresiv în fața noastră, prin experiențe senzoriale și motrice, iar mișcarea, muzica, jocul, arta au rol deosebit în dezvoltarea fizică, psihică și socială.
 
 
Concepute sub forma unor jucării, aceste obiecte pot constitui elemente de bază în educația copilului, deoarece conțin într-o formă ludică tot felul de activități potrivite pentru stadiul de dezvoltare și pentru problemele cu care se confruntă acești copii.

În cazul copiilor cu autism, jucăriile, nu sunt simple obiecte de divertisment, ci pot deveni adevărate instrumente educaționale atât în cadrul terapiilor, cât și în afara acestora. De asemenea, este important ca jucăria respectivă să îi incite interesul, pentru a-l ține ocupat, dar și pentru a-l face să învețe ceva din joacă.