The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alina Novac // Megaorașul ca ecosistem

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Alina Novac // Megaorașul ca ecosistem
  • Alina Novac // Megaorașul ca ecosistem
  • Alina Novac // Megaorașul ca ecosistem
  • Alina Novac // Megaorașul ca ecosistem
  • Alina Novac // Megaorașul ca ecosistem
1/5
Proiectul prezintă o perspectivă ecologică de recolonizare a orașului. Plecând de la o mapare binară a factorilor de mediu, se elaborează o strategie de redistribuire a intereselor economice în huburi periferice, definite ca activatori urbani.

MEGAORAȘUL CA ECOSISTEM - MEXICO CITY PE VERTICALĂ

Viziunea proiectului: Decongestionarea centrului afectat de funcțiunea de locuire și mutarea ei în zonele favorizate de resursele naturale și stabilitatea solului(est și vest). Translatarea zonei centrale pe muntele St. Helen și reconectarea zonei de sud cu cea de nord printr-un hub de transport și funcțiuni publice. Eliberarea treptată a albiei lacului de fondul construit învechit și reinundarea parțială a albiei, pentru a încuraja agricultura și a stimula înverzirea văii. Introducerea conceptului de locuire pe verticală într-o formulă hibridă de mobilare a formelor de relief accidentate (locuirea în crater-proiect experiment), pe curbe de nivel naturale, dar și pe structuri artificiale care să dinamizeze peisajul urban.