The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andra Mirea // Furtuna

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andra Mirea // Furtuna
  • Andra Mirea // Furtuna
  • Andra Mirea // Furtuna
  • Andra Mirea // Furtuna
1/4
Andra a studiat Grafică, în cadrul UNARTE. Chiar dacă la începutul studiilor, atelierul impunea anumite exerciții de desen, ea și-a arătat interesul pentru video și animație. Direcția de lucru a artistei este încercarea de a defini anumite sentimente/motive prin sintetizarea acestora și prin eliminarea detaliilor neobligatorii, dar mai ales prin îndepărtarea prejudecăților, pentru ca mai apoi să le transpună în mediu vizual.

FURTUNA

Un studiu asupra furtunii de vară, acest fenomen meteorologic, bine cunoscut, care este același pentru toți cei care sunt surprinși de el. Deși printr-o singură furtună trec mai mulți oameni, cu siguranță nu toți o percep la fel și nu toți au aceleași senzații: teamă, stare de panică, sau pur și simplu inconfortul de a merge pe stradă cu hainele ude pentru că nicio umbrelă nu își are sensul pe timpul unei furtuni de vară, sau, din contră, libertate, o stare plină de energie și eliberare de sentimente negative.
 

Furtuna este reprezentată într-un mod abstract, ilustrând prin forme minimaliste fiecare etapă. Ce se întamplă atunci când rapoartele de scară se schimbă? Atunci când ceva ce în mod normal este de zeci, poate chiar sute de ori mai mare decât noi și brusc îl putem observa, la dimensiuni mici, ba mai mult, închis între pereți de sticlă? Dimensiunea mică a furtunii te lasă să te bucuri de starea transmisă de ea fără ca privitorul să se mai piardă în măreția fenomenului.