The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandru Dascălu // Revolta

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Alexandru Dascălu // Revolta
  • Alexandru Dascălu // Revolta
  • Alexandru Dascălu // Revolta
  • Alexandru Dascălu // Revolta
  • Alexandru Dascălu // Revolta
1/5
Dascălu Alexandru este un absolvent al Facultății de Arte Plastice, secția Sculptură și are ca temă de cercetare revolta, o revolta interioară ce are ca țintă tocmai incapacitatea artistului de a evada din lumea sa interioară.

REVOLTA


Tema revoltei a luat naștere din împotrivirea și dezgustul artistului față de el insuși, ca produs al societății contemporane, individul pasiv și lipsit de resorturile necesare în declanșarea unei revolte interioare ce are ca țintă incapacitatea acestuia de a evada din lumea sa interioară. Proiectul este compus din două segmente diferite ce au ca element central strigătul. Secvențialitatea din seria de lucrări „Ruleta” se manifestă prin planuri multiple ale unei imagini, prezentate concomitent în aceeași compoziție, uneori efectul urmărit fiind acela de cinetism. Pe de cealaltă parte, în seria de lucrări „Securi” acțiunea de secționare este amintită tocmai de forma acestora dar și prin secțiunea portretelor. Obiectele din această serie sunt și ele secționate asa cum securea secționează la rândul ei.