The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Denisia Carmen Călin // Tic-Tac

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Denisia Carmen Călin // Tic-Tac
  • Denisia Carmen Călin // Tic-Tac
  • Denisia Carmen Călin // Tic-Tac
  • Denisia Carmen Călin // Tic-Tac
1/4
Denisia e absolventă a Facultății de Arte Plastice din București, secția Pictură. Pentru ea, pictura e unicul mediu pentru a exprima visceralitatea lumii. Orice pictură este rezultatul unei interacțiuni fizice, în primă fază nu-ți poți imagina cât de inertă e culoarea când o pui pe paletă, varianta aia descompusă sau gâlme de culoare care urmează să se transforme în ceva.

TIC-TAC

„Tic-Tac” explorează misterele timpului și încearcă să raspundă la întrebări despre percepțiile noastre asupra realității. Intenționeză să raspundă la întrebarea: este timpul o parte fundamentală a Universului sau el s-ar putea să nu existe cu adevarat? Nu este ceva ce poți urmări pasiv, ci mai degrabă ceva ce creierul tău construiește. Timpul este cel care determină să se întâmple totul în același timp, și în acest fel, timpul este acea parte a lumii care ordonează evenimentele într-un anumit fel, astfel încât, acestea să se întample secvențial de la început pană la sfârșit.
 
 
Chiar şi astăzi, unor oameni le este greu să accepte, dar timpul raţional al lui Albert Einstein este timpul absolut a lui Isaac Newton. Dacă percepem Universul precum Einstein l-a imaginat, viaţa ar trebui să curgă într-o progresie liniară. Un act simplu ar putea fi tăiat şi rearanjat, fără nicio direcție logică, înapoi sau înainte, fără început sau sfârşit. Acesta ar fi modul în care Universul ar arăta dacă am fi deblocaţi fizic în timp.
 
Percepţia ei despre timp – e la fel ca o imensă colecţie de poze care sunt extrem de bogat structurate. Ele comunică între ele, sunt lumi ele însele. Dar fiecare lume este atât de bogată, încât este parte din această lume. – Este poză din cadrul pozei. Despre asta este viața nostră cu adevărat. Creierul nostru asamblează aceste momente congelate şi le joacă în minţile noastre în acelaşi mod în care fotografiile rulate la 24 de cadre pe secundă face ca imaginile la care te uiţi acum, să pară că se mişcă.