The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ela Stoica // Zbor deasupra unui cuib de cuci

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ela Stoica // Zbor deasupra unui cuib de cuci
  • Ela Stoica // Zbor deasupra unui cuib de cuci
  • Ela Stoica // Zbor deasupra unui cuib de cuci
  • Ela Stoica // Zbor deasupra unui cuib de cuci
1/4
Ela Stoica a studiat între 2007-2011 la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia, urmând apoi cursurile Universităţii Naţionale de Arte în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, secţia Pictură (ciclul Licenţă 2011-2014) şi Arte Grafice (ciclul Master 2014-2016).

ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI

Motivul realizării acestui proiect este pentru o mai bună cunoaştere de sine ce poate fi sustrasă din cunoaşterea şi înţelegerea indispensabililor din jur. Pare a fi un exerciţiu folositor şi sănătos de a perinda prin stadiile de iniţiere ale psihicului uman.
Sunt câteva filtre clare prin care se trece pentru asta. Arta nu este un rezultat direct al unui sentiment. Individul nu face altceva decât să rezume mitul peşterii lui Platon, însă nu sunt alţi oameni care să îl împiedice, ci el însuşi este obstacolul.
 

 
Oamenii nu sunt apţi pentru a evita repetiţia. Este scuzabil în reflectarea tonului general al vieţii, din moment ce fiecare chestiune separată implică luarea în considerare a întregii chestiuni? O modalitate de a privi acest proiect este de a-l gândi ca fiind un ansamblu general de imagini ale vieţii, văzut din perspective în continuă schimbare. Prin imaginile fotografice sunt explorate urgentele probleme sociale ce se pretează pentru cultura unei mase tinere. În mod particular, interesul îl reprezintă investigarea vulnerabilităţii publicului, de asemenea se poate explora dintr-o perspectivă autobiografică. 

Intenţia este doar de a contura ceea ce pare a fi esenţial. Dar ce este esenţial pentru a captura esenţialul? Ideea este aceea de a cerceta variate tărâmuri al naturii umane. Erotismul capturat într-o simplă expresie, o îmbrăţişare pasională, celebrarea feminităţii şi dorinţele feminine sunt teme ce se regăsesc în lucrările prezente. Mai presus de toate, lucrările au că intenţie explorarea angajamentului dintre privitor şi subiect.