The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Elena Cazacu // Journey of the seeker

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Elena Cazacu // Journey of the seeker
  • Elena Cazacu // Journey of the seeker
  • Elena Cazacu // Journey of the seeker
  • Elena Cazacu // Journey of the seeker
  • Elena Cazacu // Journey of the seeker
1/5
Freelancer designer, absolventă a Universității de Arte București. Pe langă design, este pasionată de mai multe ramuri ale artei, una dintre ele fiind dansul, de aceea a încercat să combine elemente din dansul artistic în costume, acesta fiind un proiect de viitor.

JOURNEY OF THE SEEKER

Lucrarea este o colecție de modă formată din 7 ținute streetwear a câte 21 piese (ce au ca produse pantaloni/bluze/ blazere/veste), combinație între stilul grunge și edgy. Formele sunt rectangulare și asimetrice. Ca sisteme de închidere a folosit fermoare argintii metalice de diverse mărimi. 
 
Ținutele sunt dramatice cu o notă subtilă, evocă noțiunea de armonie interioară, confort. Se urmărește ideea de expresivitate, iubire de sine, atitutudinea unei femei puternice și se accentuează opoziția alb/negru, echilibru între serenitate și abis, căutare spirituală.
 

În cromatică predomină nuanțe de negru, alb cretă și tonuri de gri. Se face ușor simțită trecerea de la alb la tonuri de gri până la negru, ce reprezintă etapele prin care călătorul (cel care caută liniștea sufletească-the seeker-) ajunge să le parcurgă la finalul călătoriei. Negrul este folosit pentru accentuarea ideii de control, putere, îndrăzneală, atitudine, abis, căutare. Gri-ul este intuitiv, contrastează drumul trecut de călător prin transparențe, accente texturale, deschidere la nou. Albul sugerează o ușoară serenitate după ce subiectul ajunge la pacea cu Sinele, la deschiderea chakrei și în final la găsirea spirituală.