The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Gabriela Soare // Album de familie

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Gabriela Soare // Album de familie
  • Gabriela Soare // Album de familie
  • Gabriela Soare // Album de familie
  • Gabriela Soare // Album de familieAlexandru Dumitru
1/4
Gabriela Soare (n. 1993, Zimnicea, Jud. Teleorman) a fost admisă în 2013 la UNArte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, departamentul Grafică, clasa prof. Stela Lie. Aici a descoperit pasiunea pentru ilustraţie şi lucrul cu aţa, iar în prezent doreşte să experimenteze combinaţiile dintre aceste două tehnici artistice.

ALBUM DE FAMILIE

Multe dintre desenele sale din caietele de schiţe au ca element central familia, iar pasiunea pentru cusut și lucrul cu ață le-a dobândit tot de acasă – se leagă de amintirile în care mama sau bunica ei stăteau și coseau sau tricotau.
 
 
Din aceste priviri retrospective a rezultat Albumul de familie, care leagă pasiunea pentru anumite tehnici artistice (unele specific feminine) cu trăirile și experiențele personale, cu locul și felul cum a crescut și s-a dezvoltat. Cartea seamănă cu un album vechi de fotografii (sau cu un scrapbook) și conține, pe lângă lucrările expuse, fotografii vechi de familie, cusături, plante și scris de mână.
 
Pentru ea, ața semnifică legătura cu familia și căminul. Casa realizată este o imagine a casei natale, o casă-cuib, protectivă și maternă. Sentimentul stării de bine de acasă amintește de primitivitatea refugiului. Rămânem fideli căminului, visăm să ne întoarcem acolo, așa cum animalele se întorc în bârlogul lor. Casa este colțul nostru din lume.