The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ioana Popescu // I do it like this

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ioana Popescu // I do it like this
  • Ioana Popescu // I do it like this
  • Ioana Popescu // I do it like this
  • Ioana Popescu // I do it like this
1/4
Ioana a urmat arta încă de la o vârstă fragedă, dar întotdeauna s-a simțit împărţită când a fost vorba despre ce zonă să aleagă de-a lungul traseului artistic. Fotografia şi instalațiile au început să ocupe mai mult spaţiu decât toate celalte, cel mai nou proiect reprezentând un amestec perfect între cele două, precum şi o reprezentare perfectă a interesului său general asupra temei identităţii umane.

I DO IT LIKE THIS

Cum identitățile sunt construite prin, și nu în afara, diferenței, ideea proiectului a apărut în momentul în care am sesizat diferențele dintre mine și o prietenă în timp ce mâncam porumb. Ea îl mânca pe rotund, iar eu în linie. Mi s-a părut interesantă această diferență, chiar un lucru curios, pentru că nu mai văzusem pe nimeni care să mănânce porumb ca ea. Totodată, ideea că fiecare acțiune se derulează într-un mod diferit, dar la final se ajunge la același rezultat, mi s-a părut demnă de analizat mai departe.
 
 
Plecând de la premiza acestei întâmplări, am pornit o analiză asupra mijloacelor favorabile pentru întocmirea proiectului și am ajuns la ideea de gif și cea de video. Le-am considerat drept o cale de mijloc, o cale intermediară între fotografie și cea a video-ului propriu-zis, fiind, în esență, o scurtă animație frame by frame.
 
Ideea de a mă exprima prin intermediul fotografiei care mai apoi să se transforme în animație și în video, mi-a surâs pentru că mi s-a părut singurul mod viabil prin care să pot reprezenta cu exactitate ceea ce voiam să spun.