The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Marcel Lupeanu // Regenerare: Centru balnear

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Marcel Lupeanu // Regenerare: Centru balnear
  • Marcel Lupeanu // Regenerare: Centru balnear
  • Marcel Lupeanu // Regenerare: Centru balnear
  • Marcel Lupeanu // Regenerare: Centru balnear
  • Marcel Lupeanu // Regenerare: Centru balnear
1/5
Absolvent al facultății de arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București, în anul 2016. Încă din anul 3 de facultate lucrează într-un birou de arhitectură din București, unde aprofundează cunoștințele de proiectare pe diverse tipuri de proiecte: locuințe unifamiliale, ansambluri rezidențiale, remodelări interioare, etc.

REGENERARE: CENTRUL DE TRATAMENT BALNEAR GIGHERA

Proiectul își dorește regenerarea fostei stațiuni balneare „Băile Minerale Gighera”, care în prezent este abandonată. În sudul județului Dolj, în apropiere de Dunăre, se află satul Gighera, o prolifică stațiune balneară în urmă cu mai bine de 60 de ani.
 
 
Intervenția se dorește a fi una de tip pilot, experimentală, care să dovedească necesitatea unei dezvoltări ulterioare ample. Arhitectura trebuie să colaboreze cu ruina, simbolul trecutului, uneori grandios, să țină seamă de evoluția acesteia și să producă un rezultat  care corespunde cerințelor actuale.

Considerând direcțiile studiate de-a lungul lucrării, proiectul urmărește să reinterpreteze relația cu ruina balneară. În acest caz ruina balneară modernă nu este un monument de arhitectură, nu conține elemente ce necesită conservare. Dorința de a expune ruina se datorează semnificației și istoriei acesteia, valoarea sa este una simbolică.