The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ovidiu Ștefan Toader // Transcedental

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ovidiu Ștefan Toader // Transcedental
  • Ovidiu Ștefan Toader // Transcedental
  • Ovidiu Ștefan Toader // Transcedental
1/3
Remarcând stilul și limbajul specific formelor regasite, în lucrările autorului observăm că acestea se pretează pe o simplitate lingvistică a liniei, însă conținutul manifestat în sens și semnificație se face vizibil printr-o reducție de detaliu, accentuând astfel propunerea sa discretă de a evidenția subiectul

TRANSCEDENTAL

În “Transcendental”, artistul a transpus în formă dorința și nevoia omului de schimbare. A redat acel moment ce ne poate modifica prezentul prin meditație și transcendere, moment asemănător nașterii. Atunci când reușim să depășim acea limită impusă de cunoașterea dobândită în urma unui experiment îndreptat în direcția simțurilor sau a percepției, reușim să ajungem la momentele de transcendere. Sfarșitul unei stări și începutul alteia, la fel ca sfarșitul unui sunet sau începutul altuia, fac parte din realitate, fiind plasate la granițele timpului.
 

Dar aceste realitați nu se pot articula din perspectiva unui studiu artistic, decât în intensitatea unei vieți interioare și nu in prelungirea nedefinită a duratei. În componența lucrărilor, timpul este redat printr-o pânză albă curată ce invelește omul, aceasta purtând deasupra ei praful fin ce se așterne peste noi de-a lungul vremii. Cristalele lui păstrează amintirile și gândurile ce ne formează întregul traseu linear al vieții. Într-una din lucrări, artistul a ales o reprezentare clară a noțiunii de timp, plecând de la forma unei semisfere. Forma obținută face apel la conceptul de timp.