The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Radu Dumencu // Centre for local traditional crafts

Articol / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Radu Dumencu // Centre for local traditional crafts
  • Radu Dumencu // Centre for local traditional crafts
  • Radu Dumencu // Centre for local traditional crafts
  • Radu Dumencu // Centre for local traditional crafts
  • Radu Dumencu // Centre for local traditional crafts
1/5
Absolvent al Facultății de Arhitectură din cadrul UAUIM și implicat până în prezent în parteneriate cu asociații, firme și persoane fizice în proiecte de arhitectură, educație urbană, design sau artă, Radu Dumencu dorește să se afirme profesional în domeniul proiectării de arhitectură.

REVITALIZATION CENTRE FOR LOCAL TRADITIONAL CRAFTS - BRAȘOV

Proiectul acoperă la nivelul județului Brașov un gol ca program și informează, educă și asistă orice intervenție legată de istoria și spiritul vechiului oraș. Este un punct de informare pentru potențialii dezvoltatori de proiecte în „Zona de rezervație cetate”, unde se pot întâlni cu specialiști în restaurare și meșteri locali. Este un centru de educare al tuturor doritorilor, care pot participa la ateliere de: dulgherit, fierărit, olărit, brodat, împletit cu paie, curelit ș.a. În felul acesta se atrage atenția asupra unor vechi meșteșuguri viabile în contemporan, dar și asupra unor moduri de viață care au modelat orașul.


În plus este și un punct de atracție pentru turiștii care doresc să experimenteze spiritul tradițional meșteșugăresc în contemporaneitate. Pot să guste pâinea renumită făcută de brutarii brașoveni, să mănânce mâncăruri rezultate după sute de ani de schimburi culinare cu Orientul și Occidentul și să bea o bere rece, toate făcute după rețete tradiționale.