The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Romina Ababei // Muzeul autovehiculelor

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Romina Ababei // Muzeul autovehiculelor
  • Romina Ababei // Muzeul autovehiculelor
  • Romina Ababei // Muzeul autovehiculelor
1/3
Absolventă a Facultăţii de Arhitectură, Romina este o tânară ce işi urmează pasiunea. Adoră profesia de arhitect deoarece simte că prin fiecare proiect contribuie la împlinirea unui vis, unde, imaginaţia poate deveni realitate.Vede geometria ca pe o artă şi este atrasă de proiectele handmade.

MUZEUL AUTOVEHICULELOR GARAJUL CICLOP

Imobilul Ciclop este o clădire emblematică situată în centrul capitalei, fiind prima parcare supraetajată a românilor. Garajul Ciclop este clasat drept monument istoric, dar în ciuda valorii sale arhitecturale şi istorice, clădirea se află în prezent, în proces de degradare, fiind in mare parte neutilizată.
Proiectul propune transformarea zonei din spatele Garajului Ciclop într-un spaţiu pietonal pentru fluidizarea circulaţiei, prin doua pasaje pietonale ce leagă bulevardul Magheru de strada Pitar Moș.
 

Pentru punerea în valoare a faţadei dinspre strada Pitar Moș, faţada ce a fost neglijată complet înca din faza de concepere a clădirii, proiectul propune tratatarea acesteia în concordanţă cu plastica arhitecturală modernă interbelică, pe suprafaţa ei fiind sugerate traveile verticale ale faţadei principale.
Pe spaţiul vechiului Imobil Scala proiectul propune construirea unei extensii a muzeului, cu funcţiunea de clădire de birouri. Noua cladire v-a integra faţada principală a vechiului Imobilului Scala.