The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Teodora Gavrilă // Lumi interconectate

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Teodora Gavrilă // Lumi interconectate
  • Teodora Gavrilă // Lumi interconectate
  • Teodora Gavrilă // Lumi interconectate
  • Teodora Gavrilă // Lumi interconectate
  • Teodora Gavrilă // Lumi interconectate
1/5
Pentru Teodora, explorarea imaginarului și a subconștientului au fost dintotdeauna un centru de interes. Căutarile în diferite zone și medii, au dus în ultimul an la o curiozitate intensă de a încerca tot felul de modalități de exprimare și de a ieși pentru prima oară de pe hârtie. Dorința a fost să se joace cu spațiul, dar să se folosească de ce iubește mai mult: desenul.

LUMI INTERCONECTATE / INTERWIND WORLDS

Scopul proiectului „Interwind worlds”, este aducerea desenului, liniei, într-o altă formă, aceea de a interacționa tridimensional cu privitorul și a face o conexiune în încăperea în care se află.

Este explorat foarte mult desenul într-o singură linie, fără a ridica linerul de pe hârtie și o căutare de noi forme, toate lucrările componente din cadrul instalației fiind făcute în aceeași manieră. Linia continuă este elementul cheie, iar materialul care s-a folosit a fost sârma de fier. Este explorat și desenul automatic, definit ca un mod de exprimare al subconștientului.
 

 
Instalația, vizual vorbind, pune în scenă elemente care sunt împreună în armonie, reprezentând idealul de a conviețui indiferent de formă sau identitate.

Jocul cu spațiul creează diferite unghiuri, personajele luând noi forme în funcție de cum se plimbă privitorul. Ideea vizuală a proiectului a fost transformarea și aglomerarea de linii, iar universul din mintea artisului să fie palpabil și să străbată spațiul prin care trece privitorul, ca niște lumi interconectate, mereu într-o continuă schimbare.