The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Diploma 2017 – Absolvenți față în față cu realitatea

Articol / 06 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Diploma 2017 – Absolvenți față în față cu realitatea
  • Diploma 2017 – Absolvenți față în față cu realitatea
1/2
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pe care tinerii absolvenți de facultăți creativ-vocaționale le au, festivalul Diploma 2017, evenimentul inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, reunește anul acesta o serie de profesioniști consacrați care să marcheze drumul inițiatic al celei mai proaspete generații de creativi din România.
 
Acest board creativ alcătuit din curatori, manageri culturali, galeriști, arhitecți, designeri, regizori, producători de televiziune și directori de teatre, va fi responsabil de selectarea lucrărilor prezentate în cadrul expozițiilor de Arte plastice și Arte aplicate și va oferi sfaturi legate de experiența din domeniul creativ tinerilor absolvenți. De asemenea, o serie de audiții dedicate Artelor Scenei, conferințe și workshop-uri vor fi găzduite de partenerii festivalului, teatrul Apollo 111 și cafeneaua The Institute.
 
Prioritatea numărul unu a proiectului Diploma a fost dintotdeauna să sporească interacțiunea dintre tinerii absolvenți și profesioniștii seniori din industriile creative. Pentru fiecare secțiune, avem convingerea că lumina propusă de board pe noua generație de creatori va cântări greu în debutul artistic al acestora.
 
Board-ul Creativ Diploma 2017 - Arte Plastice

 
Cu o experiență vastă în domeniu, premii și expuneri nenumărate, board-ul creativ responsabil de Arte Plastice va selecta lucrările de la Pictură, Sculptură, Artă Murală, Foto-Video și Pedagogie.

Cosmin Bumbuț
Magda Radu
curatoare și istoric de artă
Nicu Ilfoveanu
Suzana Dan
artistă, producătoare și inițiatoare de proiecte culturale de anvergură
Elvira Lupșa
Suzana Vasilescu
istoric de artă şi manager cultural
Apparatus 22 
Cosmin Năsui
curator, critic de artă, manager cultural, evaluator artă contemporană
 
 
Board-ul Creativ Diploma 2017 - Arte Decorative


Lucrările de la Fashion, Graphic Design, Grafică, Ceramică-Sticlă-Metal, Arhitectură, Arhitectură de interior, Urbanism, Design ambiental, Design de produs, Textile vor fi analizate de către:
 
Raymond Bobar
Șerban Țigănaș
arhitect, partener Dico & Țigănaș, președinte OAR România
Ana Botezatu
Andrei Șerbescu
arhitect, partener al biroului de arhitectură ADNBA
Sabin Dumitriu
arhitect partener SQUARE ONE
Corvin Cristian
Eliza Yokina
arhitect, partener al studioului de arhitectură SYAA
Eugen Pănescu
arhitect, Planwerk Cluj
Matei Câlția
curator și galerist, Galeria Posibilă
Mirela Bucovicean
fondatoare Molecule-f
Andreea Sandu

Ioana Ciolacu
Andreea Macri
manager proiecte de artă contemporană și design, Galateca
designer
fashion photographer