The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ana Maria Dudu // Guriddo

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Ana Maria Dudu // Guriddo
  • Ana Maria Dudu // Guriddo
  • Ana Maria Dudu // Guriddo
1/3
Ana Maria Dudu a studiat Design Grafic în perioada 2014-2017 în cadrul Universității de Arte București, Facultatea de Arte Decorative și Design. Interesată de experiment, atât la nivel vizual cât și conceptual, încearcă să integreze în proiectele sale un context social, considerat de aceasta o caracteristică esențială a domeniului.

Guriddo
 
Plecând de la premisa că limba, dar mai ales reprezentarea ei materială, constituie esenţa unei culturi, atunci litera poate fi considerată cea mai mică unitate de măsură a acesteia.
Aflat la limita dintre experiment şi analiză, Guriddo (echivalentul japonez pentru grid) este un tip de literă ce îşi doreşte să îmbine două sisteme de scriere şi implicit două culturi aflate la poluri opuse: sistemul de scriere japonez și alfabetul latin.
Baza proiectului o reprezintă un set de caractere (alfabetul Katakana) din cadrul scrierii japoneze. În urma investigării în paralel a „anatomiei” literelor latine şi a caracterelor asiatice, am esenţializat acest studiu într-un set de module cu ajutorul cărora am construit mai apoi glifele proiectului. Prin asocierea şi repetiţia acestor forme de bază, am obţinut o sumă de variante pentru fiecare literă pe care le-am organizat într-un sistem vizual.
Astfel, procesul din spatele proiectului capătă o importanţă majoră și poate fi segmentat în trei părţi: etapa de analiză, etapa de esenţializare și etapa de reconfigurare ori rescriere.