The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andrei Măceșanu // Grafosofie. O introducere vizuală în istoria ideilor

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Andrei Măceșanu // Grafosofie. O introducere vizuală în istoria ideilor
  • Andrei Măceșanu // Grafosofie. O introducere vizuală în istoria ideilor
  • Andrei Măceșanu // Grafosofie. O introducere vizuală în istoria ideilor
1/3
Designer grafic și toboșar, Andrei Măceșanu a ilustrat, printre altele, un volum de filosofie antică publicat în 2014 de editura Seneca și seria de cărți pentru copii „Rostogol”, apărută recent la editura Arthur; totodată, este câștigătorul competițiilor „Design the illy can” și „Mega Chic 2 by Mega Image”.
 
Grafosofie. O introducere vizuală în istoria ideilor
 
Proiectul „Grafosofie. O introducere vizuală în istoria ideilor” își propune să demonstreze că a înțelege gândirea unui filosof înseamnă a-ți face o imagine clară despre imaginea pe care el însuși o avea în minte atunci când formula o idee. 
Am propus termenul „grafosofie” pentru a desemna încercarea de a transpune grafic ideile marilor gânditori, traducându-le prin folosirea unui limbaj vizual care să unifice istoria filosofiei și să o transforme într-o serie de imagini. Acestea vor arăta că pentru începerea studiului filosofiei nu este nevoie de familiarizarea cu limbajul propriu fiecărui filosof, ci doar de încercarea de a vedea lumea cu ochii acelui filosof. 
Pentru crearea acestei serii de ilustrații am conceput un ansamblu de piese care, puse laolaltă și combinate, dau naștere unei siluete umane ce se poate mișca și modifica, întocmai precum gânditorii au modificat și modelat conceptele din jurul omului, și pe acesta odată cu ele, de-a lungul istoriei filosofiei.