The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lucia Gheghu, Cosmin Stănescu, Alexandru Tioc // Hexis

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Lucia Gheghu, Cosmin Stănescu, Alexandru Tioc // Hexis
  • Lucia Gheghu, Cosmin Stănescu, Alexandru Tioc // Hexis
  • Lucia Gheghu, Cosmin Stănescu, Alexandru Tioc // Hexis
1/3
Lucia Ghegu a studiat inginerie industrială, arte plastice și design industrial, desenul ocupând întotdeauna o parte foarte importantă în lucrările ei.Temele pe care le abordează sunt strâns legate de noțiunile de comunitate și migrație. Construiește obiecte care respectă regulile esteticii, însă sunt complet inutile, neîndeplinind nicio funcție practică.

Cosmin Stănescu s-a născut în Pitești, dar trăiește și lucrează in București. El și-a obținut diploma de licență în inginerie mecanică în 2015 și diploma de master în design industrial în 2017, ambele în cadrul Universității Politehnica București. Principalele sale activități sunt proiectarea și dezvoltarea pieselor din plastic.

Alexandru Tioc trăiește și lucrează în București. A studiat inginerie industrială în cadrul Universității Politehnica București. Principalele sale activități sunt proiectarea asistată de calculator și inginerie sistată de calculator.

Hexis

Conform OIM și ONU, trăim cea mai mare criză umanitară postbelică. Suntem martorii celei mai mari migrații din ultimele decenii. Hexis este proiectat ca fiind o soluție pentru aceasta criză. Este o construcție modulară din materiale compozite polimerice, cu posibilitatea de a fi asamblată într-o structură de tip fagure. Forma hexagonală îi permite repetiția modului într-o rețea care se poate extinde în funcție de necesități. Modularitatea este dublă, panourile și elementele de legătură dintre acestea au dimensiuni standard. Proiectul urmărește caracterul social al unei locuințe, fie ea și pentru situații de urgență, interacțiunea celor care urmează să ocupe spațiul și sentimentul pe care aceștia îl au legat de construcție.