The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Raluca Parișcu // WAVER - Accesoriu de depozitare pentru transportul aerian

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Raluca Parișcu // WAVER - Accesoriu de depozitare pentru transportul aerian
  • Raluca Parișcu // WAVER - Accesoriu de depozitare pentru transportul aerian
  • Raluca Parișcu // WAVER - Accesoriu de depozitare pentru transportul aerian
1/3
Pe langă domeniile pe care le-a studiat în timpul facultății, Raluca şi-a dezolvat pasiuni pentru fashion design și web design, iar din aceste două pasiuni s-a născut un blog de street style, lifestyle și beauty. În ultimul an de studii, s-a axat pe designul de transport, participând la un workshop organizat de Renault, iar apoi, pentru tema de licenţă a reușit să îmbine pasiunea pentru aeronave cu domeniul studiat.

WAVER - Accesoriu de depozitare pentru transportul aerian

Proiectul a început de la participarea la concursul Fly Your Ideas by Airbus, unde sau identificat actualele probleme in timpul zborului cu avionului, si anume temperatura fluctuantă din interiorul aeronavei si inaccesibilitatea pasagerului de la fereastră asupra lucrurilor personale depozitate in cabină.
Ideea proiectului a pornit de la analizarea amănunțită a spațiului fuselajului, unde s-a descoperit un mic spațiu care la momentul actual nu este folosit. S-a constatat ca acest spatiu este ideal pentru a realiza un spatiu extra de depozitare în interiorul aeronavei, ideal pentru depozitarea lucrurilor personale ale pasagerilor care calatoresc la fereastră.
Pornind de la aceasta idee, s-au realizat o serie de schiţe pentru a gasi forma ideala pe care o va avea noul spatiu de depozitare. Forma principală a raftului, la prima vedere poate fi asociat cu coama lui val, datorită formei fluide și organice. Prin această formă s-a dorit atât rezistentă, cât și stabilitate pentru obiectele pasagerilor dar si un design plăcut ochilui prin integrarea dulapului în construcția fuselajului.
Dupa stabilirea exactă a formei, a început procesul realizării spaţiului de depozitare cat si a aeronavei in 3D si realizarea randărilor, pentru a vizualiza în intregime conceptul.
Urmatorul pas in finalizarea proiectului a fost realizarea machetei, care reprezinta o jumătate dintr-un modul al aeronavei. Aceasta a fost realizată prin printare 3D si finisată cu chit de masina.