The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Anca Cuzum // Portal

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Anca Cuzum // Portal
  • Anca Cuzum // Portal
  • Anca Cuzum // Portal
1/3
Anca Cuzum este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, secţia Sculptură. Opera sa este caracterizată printr-un suprarealism liric. Limbajul metaforic în acest context ca manifestaţie ideologică exprimă lumea paralelă în care artistul se regăseşte.

Portal

Portalul este un simbol pentru proces, acțiune, sau metamorfoză. Tema aleasă este foarte adâncă şi personală, motiv pentru care portalul ca o lume este reprezentarea realităţii personal-mentale a artistei.
Lucrarea abordează relaţia dintre fantezie şi realitate, pentru că poarta reprezintă trecerea dintre acestea, sau cel puţin încercarea de a conştientiza o latura sau alta. Legătura dintre aceste două elemente (realitatea şi fantezia) este definită prin creaturi. Ele creează trecerea dintr-o lume în alta, fiind canalul principal de comunicare cu realitatea. Un alt motiv al creării şi închipuirii acestei lucrări este tema des întâlnită în artă, Fantezia, care ar putea fi un alt nume pentru această lucrare. Aceasta, ca efect, arată apropierea de această lume, realitatea în care trăim cu toţii, prin oportunitatea de a merge dincolo.