The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iulian Cristea // Corpuri - Semne

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Iulian Cristea // Corpuri - Semne
  • Iulian Cristea // Corpuri - Semne
  • Iulian Cristea // Corpuri - Semne
  • Iulian Cristea // Corpuri - Semne
  • Iulian Cristea // Corpuri - Semne
1/5
Iulian este absolvent UNArte și, până în prezent, a participat la peste 15 expoziții și 8 simpozioane de sculptură monumentală în Republica Moldova, România și Luxemburg.

Corpuri - Semne 

În această suită de lucrări, artistul a încercat să reculeagă şi să expună o analiză generală, pe care o încadrează în spaţiul de cercetare al semioticii şi al formelor “bizare”. Involuntar, aceste “organisme sculptate” fac trimitere la părţi din corpurile vii sau aflate în descompunere.
Seria de lucrări este executată prin metoda cioplirii directe în piatră, eliminării surplusului, fapt provocator având în vedere riscul eşuării imediate şi “stricării” materialului. În esenţă, artistul a conturat materialul deja expresiv ca formă, intervenind cu semne, culori, jocuri de plane şi tonalităţi, astfel îmbinând desenul grafic linear, pictura abstractă şi elemente futuriste.