The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Marina Aristotel // De-a v-ați ascunselea

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Marina Aristotel // De-a v-ați ascunselea
  • Marina Aristotel // De-a v-ați ascunselea
  • Marina Aristotel // De-a v-ați ascunselea
  • Marina Aristotel // De-a v-ați ascunselea
  • Marina Aristotel // De-a v-ați ascunselea
1/5
Marina Aristotel folosește un vocabular vizual ce încorporează ca mediu rășina, ce permite suprapuneri, transparenţe și forme dezvoltate de hazard. Ea își construiește lucrările pornind de la ideea că pictura nu este o suprafaţă bidimensională, ci un obiect pe perete ce trebuie extins în spaţiul privitorului.

De-a v-ați ascunselea

Prin acest proiect, artistul continuă cercetarea asupra modului în care imaginile sunt înregistrate și reproduse cu ajutorul funcţiilor memoriei. Interpretarea lucrărilor este ambivalentă deoarece elementele încastrate în rășină creează senzaţia de imponderabilitate, de mișcare, iar în același timp sunt captive în formă, fixe, creând un contrast pentru privitor. Accentul în compoziţii este pus pe modul, suprafaţă, ton și proporţie. În demersul creativ, asistăm la o repetiţie sistematică a aceluiași tipar, dar fiecare lucrare își păstrează individualitatea.
În lucrări sunt inserate bucăţi din materiale printate. Acestea contribuie la construcţia labirintului intern al lucrării, iar cromatica și compoziţia sunt influenţate de revista care a stat la baza lucrării. De asemenea, prin utilizarea unor publicaţii lunare, artistul insuflă o nouă longevitate pentru aceste materiale. Acum acestea servesc unui nou rol diferit de cel iniţial.