The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mimi Pleșoianu // Maneki Neko

Articol / 27 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • Mimi Pleșoianu // Maneki Neko
  • Mimi Pleșoianu // Maneki Neko
  • Mimi Pleșoianu // Maneki Neko
  • Mimi Pleșoianu // Maneki Neko
1/4
Mimi proiectează obiectele înconjurătoare într-o altă perspectivă, asemănându-le cu urne în care se pot depozita concepte sau povești. Artistul imaginează procesul ca pe o privire fugară printr-o lentilă fermecată, lentilă care evidențiază anumite obiecte și creează un univers interior plin de contraste, mistic.

Maneki Neko

Proiectul înfățișează un obiect kitsch, o pisică de regulă grăsuță, aurie și lucioasă, un obiect haios, o jucărie, și merge dincolo de ceea ce reprezintă maneki neko, dar nu îi neglijează semnificația totemică. Este o zeitate dintr-un templu căreia i se aduc ofrande, asamblat în lucrare dintr-o cutie de pantofi. Tehnic, s-au folosit vopsele acrilice și pata plată.