The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Daniela Truță // Arhetipul cluburilor de noapte în designul interior contemporan

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Daniela Truță // Arhetipul cluburilor de noapte în designul interior contemporan
1/1
Daniela este pasionată de crearea unor alte lumi. Încă din copilărie a cochetat cu pictura, pasiune ce i-a îndreptat pașii către arhitectura de interior. În prezent își dedică tot timpul pentru a se afirma în acest domeniu, implicându-se atât în lucrări de amenajare cât și de visual merchandising. 

Arhetipul cluburilor de noapte în designul interior contemporan
 
Clădirea aleasă pentru studiu este un pavilion expoziţional, situat pe şoseaua Pipera, proiectat de arhitectul Nicolae Vasilescu în anul 1967. Autoarea declară că a fost atrasă de această clădire datorită acoperişului său spectaculos, o pânză hiperboloidală de beton. A ales să propună în acest spaţiu un club de noapte, întrucât zona se află într-o continuă dezvoltare, urmând să devină în anii următori una dintre zonele de lux ale capitalei. 
În urma unei analize, conceptul acestui proiect porneşte chiar de la această ideea conform căreia oamenii evadează în club de realitatea cotidiană și a dorit să creeze o fantezie cât mai extravagantă, iar aceasta este supusă modei, trendurilor actuale. În prezent se observă o înclinaţie către poveştile science fiction, iar autoarea a asemănat această clădire, cu al ei acoperiş special, cu o navă spaţială. Prin urmare proiectul este inspirat din estetica science fiction, s-a încercat crearea la nivel conceptual a replicii unei nave spaţiale, precum și reinterpretarea în cheie personală a unor elemente ajunse deja iconice.