The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Diana Stegaru // DIPLOMA și ștergerea barierelor profesionale

Interviu / 07 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Diana Stegaru // DIPLOMA și ștergerea barierelor profesionale
  • Diana Stegaru // DIPLOMA și ștergerea barierelor profesionale
  • Diana Stegaru // DIPLOMA și ștergerea barierelor profesionale
  • Diana Stegaru // DIPLOMA și ștergerea barierelor profesionale
  • Diana Stegaru // DIPLOMA și ștergerea barierelor profesionale
1/5
În acest an, am făcut cunoștință cu o nouă generație de creativi la DIPLOMA, debutanți în domeniul arhitecturii și urbanismului. Pe câțiva dintre aceștia ne-am propus să îi cunoaștem mai bine într-o serie de interviuri.

Diana Stegaru este absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și activează deja în domeniu în București. Ea face parte din din asociația Arhipera, un grup de arhitectură socială participativă și totodată locul în care a văzut că arhitectura este în primul rând despre oameni.

Proiectul său de licență reprezintă o propunere de Centru de tineret în orașul Bacău. Acesta mizează pe faptul că programul centrelor de tineret reprezintă o arhitectură de interes public. Centrul de tineret poate asigura cadrul unei bune dezvoltări a tinerilor prin spații care să găzduiască activități care să creeze noi oportunități de petrecere a timpului liber pentru acest segment de vârstă. Pornindu-se de la ideea de colaborare, proiectul folosește o zonă utilizată prea puțin ca loc de stat și o reinterpretează cu scopul de a ține oamenii impreună. Volumele sunt percepute ca locuri de stat, movile sau terase verzi, oglinzi de apă sau pergola astfel încât reușesc să se integreze în topografia parcului fără a deranja.

Diana ne-a povestit mai multe despre experiența DIPLOMA și parcursul său în domeniul arhitecturii.

Î: Cum și când a fost momentul în care ai spus: „Asta vreau să facˮ?

Nu îmi amintesc clar când a fost momentul în care am spus "asta vreau să fac". Nici nu cred că a existat unul cert. Când eram mică îmi plăcea să pictez castele. Mai târziu, visam să fac case pentru sufletul oamenilor și părea că meseria de arhitect este cea mai minunată din lume. Îmi place să cred și astăzi că noi, arhitecții, putem construi vise. Că din "liniile" noastre pot lua naștere spații care să îi facă pe oamenii ce le folosesc fericiți.

Î: Cum ai descrie experiența Diploma unui student?

"Diploma" a fost ceva neașteptat. O întâmplare fericită. Și probabil o șansă.
Dacă la expozițiile de arhitectură publicul este unul destul de clar, Diploma cred că a reușit să șteargă din barierele profesiei sau a domeniului în care activează fiecare. E nevoie ca arhitectura să se apropie mai mult de oameni și aici a fost o ocazie bună. Un cadru relaxat, dar care reușea să te surprindă, în care mi-a plăcut să descopăr lucrări foarte interesante din domenii diferite; a fost ca o joacă frumoasă și sper că am bucurat și eu măcar puțin pe cei care v-au trecut pragul.
Poate că drumurile au fost abia deschise și alte lucruri frumoase se vor vedea post-Diploma :)


Î: Pe viitor îți propui să…

Pe viitor îmi propun să fiu un creator de frumos, să găsesc bucurie în proiectele la care voi lucra și să îmbin cu armonie partea creativă cu cea practică alături de oameni creativi și dedicați.