The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Lorena Sudriu // Fascinația artelor plastice

Interviu / 17 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Lorena Sudriu // Fascinația artelor plastice
  • Lorena Sudriu // Fascinația artelor plastice
  • Lorena Sudriu // Fascinația artelor plastice
  • Lorena Sudriu // Fascinația artelor plastice
  • Lorena Sudriu // Fascinația artelor plastice
  • Lorena Sudriu // Fascinația artelor plastice
1/6
Artele plastice sunt un domeniu la care absolvenții expuși în cadrul DIPLOMA s-au întors chiar și după un timp îndelungat în care au activat în alt domeniu. Lorena Rodiana Sudriu este un astfel de exemplu, iar lucrarea ei completează selecția de proiecte care a putut fi văzută în expoziția acestei ediții.

După 10 ani în care profesează în sistemul bancar, Lorena decide să părăsească domeniul, urmându-și chemarea către artă. În 2015, finalizează cursurile UNARTE, în cadrul Facultăţii de Arte Plastice, Specializarea: Pictură, cât și Modulele de Psihopedagogie din cadrul Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic.

Proiectul Lorenei, Proiectii și umbre din a patra dimensiune, este alcătuit dintr-o serie lucrări ce apelează la multiple tehnici, îmbinând tehnicile de pictură cu cele de artă textilă și obiect tridimensional, fiind inspirate din lumile multidimensionale ale universului și redate într-un stil de geometrie abstractă. Comunicarea se realizează prin relații de corespondență între suporturile de lucru, atât prin jocul de forme și culoare, geometrii, dar și prin elementele sugerate.

Am vorbit cu Lorena despre ce a însemnat pentru ea reîntoarcerea la artele plastice și ce a însemnat Diploma în acest context:

Î: Cum și când a fost momentul în care ai spus: „Asta vreau să facˮ!

Dorința și pasiunea mea legate de artă dăinuie de când eram foarte mică. Tatăl meu, sculptor, mă lua cu el mereu când lucra în atelierul său, iar eu, copil fiind, eram fascinată de tot ceea ce vedeam, încercând să experimentez și să mă joc cu tot ce mă atrăgea mai mult.
Deși calea a fost mai lungă pentru mine, după o experiență de lucru timp de zece ani în domeniul bancar, m-am întors la povestea și amintirea copilăriei mele. Am revenit la adevărata esență a ființei mele - cea de artist, adăugând experiența studiilor, burselor Erasmus și expozițiilor din ultimii ani.
Astfel, aș putea spune că momentul de „Asta vreau să fac!ˮ, este de când mă știu, dintotdeaua.


Î: Cum ai descrie experiența “Diploma” unui student?

Experienta “Diploma”, pentru mine, a fost o nouă oportunitate, de a cunoaște oameni din domeniul artei, curatori, artiști, galerii care sunt interesate și implicate direct în a promova artiștii contemporani și a-i aduce mai aproape de public pe proaspeții absolvenți ai artelor vizuale.
Aș recomanda din suflet această experiență oricărui student care este mereu în căutare de noi provocări și care ar dori să muncească și să fie răsplătit pentru ceea ce face, fiind totodată și o deschidere spre lumea artei, a drumului pe care l-a ales deja.


Î: Pe viitor îți propui să…

Îmi propun să continui ideea proiectelor mele, inclusiv “Proiectii și umbre din a patra dimensiune” - cel care a putut fi văzut parțial în cadrul Diploma.
Să abordez noi tematici, să fiu deschisă la noi provocări artistice naționale și internaționale cât și colaborărilor cu galerii sau alți artiști.
Doresc să mă implic, mai mult în cadrul evenimentelor culturale, prezente din ce în ce mai des în piață.