The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Marina Bîra // DIPLOMA: un drum deschis spre lumea artei

Interviu / 06 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Marina Bîra // DIPLOMA: un drum deschis spre lumea artei
  • Marina Bîra // DIPLOMA: un drum deschis spre lumea artei
  • Marina Bîra // DIPLOMA: un drum deschis spre lumea artei
  • Marina Bîra // DIPLOMA: un drum deschis spre lumea artei
  • Marina Bîra // DIPLOMA: un drum deschis spre lumea artei
  • Marina Bîra // DIPLOMA: un drum deschis spre lumea artei
1/6
Marina Bîra este absolventă a secției de Pictură la UNArte, iar lucrarea ei de licență a făcut parte din selecția de Arte Plastice în această ediție de DIPLOMA. Pasiunea Marinei s-a materializat dincolo de granițele școlii, iar acum ea predă cursuri de pictură în București.

Proiectul ei (Tinerețe) sărbătorește tinerețea și frumusețea, având drept focus relațiile dintre tineri și stările prin care aceștia trec, împreună sau individual. Personajele în stil realist sunt plasate în scene ireale, ilustrând realități posibile. Lucrarea se bazează pe ideea că tinerețea reprezintă o perioadă de căutare a frumuseții, a recunoașterii și a acceptării care se arată în stare tranzitorie, o perioadă străbătută de emoții intense. În viziunea Marinei, percepția asupra acestei perioade de tinerețe este raportată la experiențele personale, la faptul că uneori oamenii se lovesc de oboseala de a trăi în această viață, lucru ce poate fi copleșitor la orice vârstă

Am întrebat-o pe autoare mai multe despre experiența Diploma și drumul ei în lumea artelor:

Î: Cum și când a fost momentul în care ai spus: „Asta vreau să facˮ?

Deși am pictat dintotdeanuna, nu întrevedeam ideea unei profesii în domeniul artistic. Momentul în care am decis că asta e ce vreau să fac a fost în timp ce urmam cursurile unei școli private de pictură, unde datorită profosoarei mele, Magda Vacariu, am descoperit lumea artei care m-a fascinat și la care nu am putut să renunț. Desi eram deja absolventă a unei alte facultăți, lucrând în alt domeniu, am renunțat la tot și am decis să mă dedic artei și să o fac la modul profesionist, așa încât acum trei ani m-am mutat în București și am început să urmez cursurile Facultății de Artă.

Î: Cum ai descrie experiența Diploma unui student?

Este un proiect la care îi sfătuiesc pe toți absolvenții să se înscrie, un proiect care te expune la oportunități noi, care îți deschide drumul în lumea artei. Ca absolventi am simțit că suntem sustinuți și apreciați, deși suntem la început.

Î: Pe viitor îți propui să…

Îmi propun să fac artă folosindu-mă de tot ceea ce am învățat în școală, însă într-o manieră mai liberă, fără să mai țin cont de rigorile școlii.