The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ioana Anghelescu // Green Vibes - ghivece inteligente cu feedback

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Ioana Anghelescu // Green Vibes - ghivece inteligente cu feedback
  • Ioana Anghelescu // Green Vibes - ghivece inteligente cu feedback
  • Ioana Anghelescu // Green Vibes - ghivece inteligente cu feedback
1/3
Ioana Anghelescu a absolvit Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova și a studiat design industrial în cadrul Universității Naționale de Arte București, la Facultatea de Arte Decorative și Design, 2014-2017.

Green Vibes - ghivece inteligente cu feedback

Cetățeanul urban contemporan duce o viață ocupată, alocând un timp foarte scurt îngrijirii căminului și, implicit, a plantelor. Astfel, ghivecele inteligente pentru plante de pe piață caută să rezolve problema deținătorului ocupat prin a-și asuma responsabilitățile acestuia: udă și îngrijesc plantele. Această abordare, însă, privează persoana de contactul direct cu plantele și încurajează ignorarea lor.
Green Vibes își propune a restabili legătura dintre om și plantă, prin înzestrarea celei din urmă cu abilitatea de a da un feedback în funcție de starea ei. Proiectul este conceput pe două direcții de dezvoltare, având modalități diferite de feedback.
EcoGreen reprezintă direcția ecologică. Semnalul este unul pasiv, realizat cu ajutorul unui material sensibil la umiditate, ce își schimbă culoarea în funcție de aceasta.
TechGreen, direcția tehnologică, oferă un semnal luminos de culoare roșie atunci când planta este în stare critică. În cazul în care planta este hidratată optim sau suficient, oferirea feedback-ului, sub formă de lumină verde sau galbenă, rămâne la latitudinea utilizatorului, care poate „interoga” planta printr-un gest scurt în dreptul senzorului de mișcare aflat în componența ghiveciului.