The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mihai Popescu // Expediția

Articol / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Mihai Popescu // ExpedițiaAdrian Mihaiu
  • Mihai Popescu // ExpedițiaAdrian Mihaiu
  • Mihai Popescu // ExpedițiaAdrian Mihaiu
  • Mihai Popescu // ExpedițiaAdrian Mihaiu
1/4
Mihai Popescu a studiat atât ciclul licență, cât și pe cel de master la Arte Textile în cadrul UNArte. Designer textil ca formare, pasionat de serigrafie și pattern desgin, e co-fondator al studio-ului de design Graphomat. Preferă instalația sau mixed media ca mod de operare. Lucrează cu o plajă largă de subiecte, de la natură până la spațiu post-industrial, fiind mereu preocupat de compatibilități/incompatibilități/simbioze de materiale în spațiul decorativ.

Expediție

O exagerare de titlu asumată, expediția semnifică cunoaștere, abordarea unui subiect romantic precum natura, imersia într-un spațiu cunoscut doar din perspectiva naivă a copilăriei, căutarea acelui 'ceva' care să trezească interes spre un demers creativ, posibilitatea eșecului, lupta cu natura, ploaie, frig, fulger.  Apoi găsirea acelei curiozități naturale ce te atrage: feriga, secerat, cărat, uscat, drumul către București, vopsit, imprimat, putrezit, amprente în lut, ipsos, acid sulfuric. Apoi schițe, fotografii, machete, experimente, judecat idei peste idei, iar în final n-a vrut să renunțe la nimic; a ajuns la carte. Jurnalul expediției le cuprinde pe toate, bune și rele.
Expediția nu s-a terminat.