The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Simina Filat // Ruumy

Articol / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Simina Filat // Ruumy
  • Simina Filat // Ruumy
  • Simina Filat // Ruumy
  • Simina Filat // Ruumy
  • Simina Filat // Ruumy
1/5
 Simina Filat este proaspăt absolventă a Universității Naționale de Arte București, specializarea Modă-Design Vestimentar, iar pe parcursul studiilor a avut două expoziții personale în cadrul galeriei de artă Galateca, “Fii cu ochii pe mine”, “Ruumy”, și o colaborare în cadrul evenimentului satelit Venice/ElectroCamp al Bienalei de Arhitectură de la Veneția 2016.

Ruumy

Proiectul Ruumy este un concept care pornește de la esența funcției de “a tine” dar și de “a adaposti”, și pe care poți să vii și să intervii cu elemente multiple care țin de moment.
În termeni tehnici, a presupus realizarea unui obiect original, unui obiect cu o formă aparent simplă, geometrică și atent calculată, are aspectul unui perete puzzle, ale cărui piese au, individual, prin demontare, viață proprie și se comportă ca o lume separate.
Deși pare un obiect, „RUUMY” este de fapt, o stare de comuniune, un proiect extins în toate mediile în care ne manifestăm ca ființe sociale și afective. Partea extrem de valoroasă a acestui proiect, este că obiectul rămane obiect, dar se manifestă în spații și medii diverse.
Astfel, conceptul depăseste delimitările profesionale de design, și se situează dincolo de ceea ce ar însemna designul vestimentar, designul de obiect, designul de interior, sau alte domenii ale designului: devine un NOU MEDIU complex, care permite un număr infinit de utilizări, în care fiecare utilizator se poate manifesta creativ, prin unicitatea alegerilor.