The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ALICE VOINEA // LEXICON POSIBIL

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ALICE VOINEA // LEXICON POSIBIL
  • ALICE VOINEA // LEXICON POSIBIL
  • ALICE VOINEA // LEXICON POSIBIL
  • ALICE VOINEA // LEXICON POSIBIL
1/4
La intersecția dintre design și artă, Alice Voinea este interesată de căutarea cât mai multor medii de expresie vizuală, prin experimentarea cu diverse tehnologii. Este atrasă de design-ul de carte, de papetărie și craft, pe care le îmbină cu noile mijloace tehnologice de lucru.

Lexicon Posibil

Începând acum trei ani, arhiva digitală colectează și prelucrează imagini realizate exclusiv cu ajutorul scanerului, dar îndepărtându-se de funcționalitatea sa originară, spre experimente scanografice. Astfel, „Lexicon Posibil” s-a dezvoltat în urma acestor exeprimente prin transformarea informației vizuale dintre-un mediu analog în mediul digital și invers, obținând rezultate mai puțin convenționale ale unor subiecte comune. Acest demers se poate asemăna cu traducerea unui cuvânt dintr-o limbă în alta, înțelesul lui nefiind un sinonim perfect, ci mai degrabă o reinterpretare locală, culturală, estetică. „LP” este aidoma unei enciclopedii, dar de această dată, una de imagini scanografice a subiecților comuni ce ne înconjoară: de la natură la corpul uman. Scopul nu a fost de a reda o imagine unanium acceptată, ci de a investiga posible interpretări prin modulări și filtre vizuale cu ajutorul cărora imaginile dobândite pot atinge un grad mare de abstractizare, stimulând imaginația.