The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Next Steps after DIPLOMA @Laura Pop

Interviu / 18 Iul 2019 / The Institute
  • Next Steps after DIPLOMA @Laura Pop
  • Next Steps after DIPLOMA @Laura Pop
  • Next Steps after DIPLOMA @Laura Pop
1/3
Continuăm seria de interviuri cu tinerii absolvenţi întâlniţi la ediţia trecută a festivalului DIPLOMA, cărora le-am urmărit cu entuziasm parcursul profesional din ultimul an.

Laura Pop a expus în cadrul expoziţiei centrale DIPLOMA 2018 animaţia „Monstrul”, care a câştigat ulterior numeroase premii: Cel mai bun film românesc (Festivalul Internațional de Film de Animație Anim'est), Special Mention for Animation (Early Bird International Student Film Festival), Premiul „Ion Truică” pentu film românesc de animație (Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit), Best Animation Award (MovieScreenPro), Premiul Special al Juriului (DaKINO), Student's Jury Award (ClassFest International Festival of Theatre and Film Schools), Premiul cel mare plus Mențiune Specială - Competiția Locală TIFF şi o nominalizare UCIN la Premiul pentru film de animație.

În interviul de mai jos, Laura ne-a povestit despre decizia de a face animaţie şi ce a urmat după DIPLOMA.

1.Când ți-ai dat seama că vrei să faci animație?
Îmi amintesc că în liceu obișnuiam să mă uit la filme făcute de studenții de la UNATC și mă gândeam că e ceva intangibil, ceva ce numai super-oamenii puteau să facă, aşadar nu am luat niciodată în considerare să încerc. Dar apoi am studiat scenografia și am ajuns să colaborez ca scenograf la un film de animație. Așa am descoperit cum se fac filmele, am încercat și eu, și doi ani mai târziu „Monstrul” a devenit filmul meu de diplomă. Îmi construiesc pasiunea pe drum, cu fiecare proiect la care lucrez.

2. Ce evenimente definesc parcursul tău profesional din ultimul an?
A fost un an foarte intens pe care l-am petrecut în Belgia la studioul Camera-etc, ca stagiar. Presărat cu o serie de călătorii în festivaluri prin Europa și România, și cu multe surprize din partea Monstrului, printre care premiile de la Anim’est, CineMAiubit, DaKINO, TIFF, MovieScreenPro sau Early Bird.

3. Ce sfat le-ai oferi absolvenților de anul acesta care se gândesc să își înscrie proiectele la DIPLOMA?
Sfatul pe care l-aș da ar fi să nu se lase copleșiți, să își înscrie proiectul cu încredere la DIPLOMA și la cât mai multe evenimente. DIPLOMA e prima ieșire în lume a proiectului și e un loc de întâlniri și oportunități la care cred că e important să participăm.

4. Unde ai auzit de DIPLOMA?
Profesorii de la facultate ne-au vorbit de DIPLOMA și ne-au îndemnat să ne înscriem proiectele.

5. De unde îți iei inspirație pentru proiectele tale?
Mă inspiră ceea ce văd în jurul meu și prin filmele mele încerc să înțeleg mecanismele din culise.

6. Ce proiecte ai în prezent? Ce pregătești în continuare?
În ultimul an am lucrat la următorul film de animație, „Miroir”, produs de studioul belgian Camera-etc și care o să aibă premiera în toamna asta. Este un scurtmetraj despre ceea ce se întâmplă în momentul în care ne uităm mai atent la vocea aceea din capul nostru care e mereu în contradicție cu noi. Iar acum tocmai m-am întors de la rezidența Școlii de-Acasă, din Hundorf, unde am început să lucrez la un mini-documentar animat.

Call-ul de proiecte pentru DIPLOMA 2019, cel mai amplu festival dedicat tinerilor artiști din toată țara, este deschis până pe 25 iulie. Proaspeții absolvenți își pot înscrie gratuit lucrarea de diplomă aici, iar cele mai bune proiecte vor fi expuse, prezentate și promovate în ediția de anul acesta a festivalului, în perioada 11-20 octombrie 2019, în București.