The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANDREEA CORNILĂ // CENTRU MULTICULTURAL

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANDREEA CORNILĂ // CENTRU MULTICULTURAL
  • ANDREEA CORNILĂ // CENTRU MULTICULTURAL
1/2
Și-a descoperit pasiunea pentru design petrecând timp în atelierul de creație vestimentară al mamei sale. Mai târziu, atrasă de arhitectură, a urmat studiile Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din București, secția Arhitectură de Interior.

Centru multicultural

Casa cu Lei a fost construită în anul 1898 în stil eclectic de către arhitectul Ion Berindei, ca reședință a unui negustorului armean. Propunerea de conversie a acestei clădiri-simbol a orașului Constanța într-un centru multicultural, oferă o perspectivă unică de cunoaștere a comunităților etnice din Dobrogea. Aromânii, grecii, turcii, tătarii, lipovenii, romii etc. au conturat o cultură proprie acestei regiuni, păstrându-și totodată tradițiile și obiceiurile originare. Scopul funcțiunii alese este acela de a conserva și a promova patrimoniul material, cel imaterial, simbolurile și energia specifice unei identități, care fie se concretizează în lucrări de artă prezentate în galeria expozițională, fie se regăsesc în elemente de design din braserie, auditoriu, magazin artizanal etc. Intervenția arhitecturală este minimalistă, neutră, accentuată de finisaje și tehnologii contemporane. Acestea compun caracterul versatil al spațiului ce poate susține diversitatea identităților dobrogene.