The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SEBASTIAN COMANESCU // BABEL 010144: MODEL DE CO- LOCUIRE ÎN ZONA URBANĂ CENTRALĂ

Articol / 09 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • SEBASTIAN COMANESCU // BABEL 010144: MODEL DE CO- LOCUIRE ÎN ZONA URBANĂ CENTRALĂ
1/1
Artist/Designer Computational, Sebastian Comanescu a absolvit cursurile Facultății de Arhitectură din cadrul UAUIM în Iulie 2018. Lucrează ca freelancer de 5 ani, participând la conferințe și workshop-uri în Londra, Stuttgart, Sofia, Bratislava, Timișoara și București.

BABEL 010144: Model de Co-Locuire in zona urbana Centrala


Proiectul își dorește reinterpretarea ierarhiei spațiale a apartamentului clasic în vederea conformării acestuia cu necesitățile reale de socializare și spațiu a tânărului de 20-30 de ani. Bazat pe observația că în multe cazuri tinerii caută să închirieze la un preț convenabil o locuință cât mai aproape de zonele centrale/locurile de muncă, destabilizează structura unui apartament tip prin folosirea sufrageriei ca dormitor. 

În dinamica noii grupări de tineri, a celulei pseudo-familiale, zona de zi și socializare, de multe ori se super impune peste bucătărie, dacă nu chiar se dizolvă și se mută în spațiul public. Babel urmărește să potențeze această necesitate de dizolvare a spațiului semi-privat prin propunerea unei configurații care potențează dizolvarea spațiilor semi-publice și private din interiorul unui ansamblu de locuințe.