Ana-Maria Gărdescu a urmat, în cadrul UNArte, cursurile departamentului Grafică al Facultății de Arte Plastice între anii 2015-2018. Temele preferate sunt natura, teme culinare și obiecte care vorbesc despre natura umană.
Culinaria Curiosa
Culinaria Curiosa este o carte-enciclopedie ilustrând aspecte legate de arta culinară.
Prima parte a cărții conține nuvela „Bon-Bon” de E.A. Poe, însoțită de ilustrații realizate în tuș ale ustensilelor de bucătărie. Enciclopedia cuprinde apoi o colecție de 15 rețete ilustrate, spații de pregătire a preparatelor culinare și festinuri. Ilustrațiile au la bază o documentare amplă și sunt realizate preponderent în acuarelă, creion colorat, tuș și grafit.
Privitorul este invitat să descopere un univers complex cu treceri dinamice de la detaliu la ansamblu. Imaginile din carte generează senzații, sunt suficiente în sine și cer a fi contemplate. În definitive, este vorba despre visare.
Analizând un strat mai profund, înțelegem că mâncărurile sunt, ca și omul, efemere. Omul trebuie să se bucure și să contemple.
Culinaria Curiosa
Culinaria Curiosa este o carte-enciclopedie ilustrând aspecte legate de arta culinară.
Prima parte a cărții conține nuvela „Bon-Bon” de E.A. Poe, însoțită de ilustrații realizate în tuș ale ustensilelor de bucătărie. Enciclopedia cuprinde apoi o colecție de 15 rețete ilustrate, spații de pregătire a preparatelor culinare și festinuri. Ilustrațiile au la bază o documentare amplă și sunt realizate preponderent în acuarelă, creion colorat, tuș și grafit.
Privitorul este invitat să descopere un univers complex cu treceri dinamice de la detaliu la ansamblu. Imaginile din carte generează senzații, sunt suficiente în sine și cer a fi contemplate. În definitive, este vorba despre visare.
Analizând un strat mai profund, înțelegem că mâncărurile sunt, ca și omul, efemere. Omul trebuie să se bucure și să contemple.