The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CĂTĂLIN TĂVALĂ // SCURTCIRCUIT

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • CĂTĂLIN TĂVALĂ // SCURTCIRCUITCĂTĂLIN TĂVALĂ
  • CĂTĂLIN TĂVALĂ // SCURTCIRCUITCĂTĂLIN TĂVALĂ
  • CĂTĂLIN TĂVALĂ // SCURTCIRCUITCĂTĂLIN TĂVALĂ
  • CĂTĂLIN TĂVALĂ // SCURTCIRCUITCĂTĂLIN TĂVALĂ
1/4
Cătălin Tăvală folosește desenul tradițional figurativ ca principal mod de exprimare. El găsește în tehnica desenului mai mult decât o ocupație zilnică care îl captivizează - mai degrabă un ritm, un stil de viață, ceva vital care să răspundă nevoii sale de cunoaștere și analiză a ceea ce se întâmplă în jur.

Scurtcircuit

Termenul de „scurtcircuit” se referă la evenimentele bruşte şi neprevăzute din cotidianul individual sau colectiv, care conduc la pierderea echilibrului prin anumite deformări organice sau psihice. Proiectul are ca reper esenţial influenţa nefastă a incertitudinii şi a greşelilor repetate asupra existenţei umane, fapt care alterează realitatea, instaurând accidentul. Acest termen capătă o altă valoare şi este văzut ca o urmare a unei deficienţe sau a unor slăbiciuni umane, faţă de care individul depinde într-un anumit mod.

Proiectul îşi propune să ilustreze prin tehnica uleiului pe pânză imaginea unor situaţii de cumpănă, punând accentul pe procesul de recuperare a demersului firesc al realităţii.

Prin crearea unor imagini sensibile se încearcă de asemenea să se înţeleagă latura contemporană a accidentului privit ca un eveniment narativ comun, ce dezvăluie şi natura socială sau culturală a acestuia.