The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DIANA DODU // AMELIORAREA AMBIENTALĂ PEISAGERĂ A SPAȚIULUI URBAN DIN ZONA ISTORICĂ TÂRGU CUCU - IAȘI

Articol / 09 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • DIANA DODU // AMELIORAREA AMBIENTALĂ PEISAGERĂ A SPAȚIULUI URBAN DIN ZONA ISTORICĂ TÂRGU CUCU - IAȘI
  • DIANA DODU // AMELIORAREA AMBIENTALĂ PEISAGERĂ A SPAȚIULUI URBAN DIN ZONA ISTORICĂ TÂRGU CUCU - IAȘI
  • DIANA DODU // AMELIORAREA AMBIENTALĂ PEISAGERĂ A SPAȚIULUI URBAN DIN ZONA ISTORICĂ TÂRGU CUCU - IAȘI
1/3
Diana Dodu este absolventă a Specializării de Peisagistică, pasionată de arta amenajării spațiului exterior și iubitoare de natură. Scopul principal: transformarea mediului urban românesc într-un oraș pentru oameni, sanogen și estetic.

Ameliorarea ambientală peisageră a spațiului urban din zona istorică Târgu Cucu- Iași

Conceptul de proiectare peisageră urmărește revitalizarea urbană a spațiului istoric Târgu Cucu din Iași- România, în ideea îmbunătățirii mediului public atât din punct de vedere sanogen, cât și estetic, funcțional și cultural.
Unul din preceptele care stau la baza conceptului îl constituie valorificarea monumentelor istorice de la nivelul sitului și aducerea istoriei locale în prim plan pentru ieșeni și vizitatori. Acest lucru este posibil prin transfrormarea spațiilor fragmentate în zone estetice destinate activităților cotidiene și sociale, amplasate judicios în proximitatea obiectelor de arhitectură.

Întreaga zonă capătă astfel o înfățișare uniformă, atractivă, prin introducerea unui mobilier urban adecvat și a elementelor naturale (precum apa și vegetația rezistentă la poluare). Distribuirea funcțională propusă îndrumă trecătorii către principalele puncte-cheie și îi aduce în contact cu istoria locală și cadrul natural reintrodus în spațiul Târgu Cucu.