The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ISABELLA BECHEANU // SIMTE-M-AȘA

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ISABELLA BECHEANU // SIMTE-M-AȘA
  • ISABELLA BECHEANU // SIMTE-M-AȘA
1/2
Alb Negru este o artistă stabilită în Timișoara, ce creează lucrări textile prin imprimare, împâslire, brodare sau înnodare, alegand materiale în culori naturale sau pământii, accentuându-le cu nonculori. Sculpturile se canalizează pe relația dintre om și natură, invitând publicul la participare.

Simte-m-așa


Simte-m-așa este o instalație ce prezintă o modalitate artistică de a exprima necesitatea revenirii la simțuri pentru a interacționa cu adevărata natură a vieții. Întoarcerea la esența lucrurilor naturale se face prin memoria axată pe văz, auz, miros și tactil, ce este și mai importantă datorită acumulării materialelor de macrame și croșetări de la familiile prietenilor, dând o nouă viață obiectelor textile de casă, ce altfel ar fi fost uitate. Cu toată încercarea de a păstra amintirea umanității, natura mereu invadează un spațiu părăsit și îi șterge istoria umană, așa cum florile de nu-mă-uita marchează instalația rugând publicul să nu uite experiența artistică pe care a avut-o. Butoanele de lumină, sunet sau maneta cutiuței muzicale implică privitorul și îl determină să activeze arta prin atingere. Cele trei piese pot opera individual, dar și ca parte dintr-un ansamblu ambiant, devenind o instalație.