The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

LAURA EMANUELA ZAHARIA // PURGATORIU

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • LAURA EMANUELA ZAHARIA // PURGATORIU
  • LAURA EMANUELA ZAHARIA // PURGATORIU
  • LAURA EMANUELA ZAHARIA // PURGATORIU
1/3
Laura Zaharia își desfăsoară activitatea în spații/ateliere de studiu și proiectare, spații tehnologice-laboratoare de transpunere în mediu textil a creațiilor, experimentelor și temelor de cercetare aplicativă din activitatea educațională, imprimerie textilă, tapiserie-contexturi și prelucrarea imaginii.

Purgatoriu

Proiectul a început în urma unei documentări pe tema acestei lumi paralele aflată între Paradis și Infern, și anume “Purgatoriul”, semnificând caracterul infernal al locului unde ființele au o înfătișare de demoni, cu ochi și corp înfricoșător, duhuri fără nume ce se amestecă cu durerile fizice la care sufletul este supus. Pentru a sugera agonia și starea de infern prezentă în Purgatoriu, artista a realizat o serie de personaje înfricoșătoare ce bântuie conștiința sufletelor puse la încercare. A dorit să pună în valoare problema reprezentării conceptului ales, prin diferite tehnici specifice textilului, si anume: imprimarea, tăierea, coaserea, suprapunerea de matereale și prinderea acestuia în diferite modalități, ce i-au permis dezvoltarea din punct de vedere vizual al conceptului.