The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MARIUS ALIN COSMA // ȘCOALA DE PIETRARI - BĂDENI, BUZĂU, ROMÂNIA

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MARIUS ALIN COSMA // ȘCOALA DE PIETRARI - BĂDENI, BUZĂU, ROMÂNIAMARIUS ALIN COSMA
  • MARIUS ALIN COSMA // ȘCOALA DE PIETRARI - BĂDENI, BUZĂU, ROMÂNIAMARIUS ALIN COSMA
  • MARIUS ALIN COSMA // ȘCOALA DE PIETRARI - BĂDENI, BUZĂU, ROMÂNIAMARIUS ALIN COSMA
  • MARIUS ALIN COSMA // ȘCOALA DE PIETRARI - BĂDENI, BUZĂU, ROMÂNIAMARIUS ALIN COSMA
1/4
Alin Cosma a urmat cursurile Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București între 2011-2017. Este interesat de arhitectura ca experiență și speră să umanizeze clădirile în care trăim prin proiectele viitoare.

Școala de Pietrari - Bădeni, Buzău, România


Proiectul a luat naștere din aprecierea față de loc și din dorința de a păstra viu un meșteșug aflat la limita dispariției. Școala de Pietrari devine astfel un centru regional interconectat cu alte astfel de școli din lume, unde pietrarii pot veni să lucreze și să facă schimb de experiență și cultură, reactivând meșteșugul la nivel local.

Școala se naște din ideea că pietrarii au lucrat dintotdeauna sub cerul liber. Așadar curtea este punctul de naștere al proiectului si spațiul cel mai important. Pomii formează un tavan verde, închegând astfel spații de lucru și de desfășurare a vieții de zi cu zi. Cercul este o formă restrictivă, asigurând un mediu intim de lucru și gândire, cât și o formă primitoare care “adună”, chemând la participare. Camerele se dezvoltă asemeni unor galerii săpate în piatră.
Construcția ar avea costuri extrem de reduse, materialele găsindu-se pe sit, iar construcția fiind asigurată de studenți, realizarea fiind plauzibilă pentru bugetul unei comune.