The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MIHNEA GRĂDINARU // PORTAL CITY

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MIHNEA GRĂDINARU // PORTAL CITYMIHNEA GRĂDINARU
  • MIHNEA GRĂDINARU // PORTAL CITYMIHNEA GRĂDINARU
  • MIHNEA GRĂDINARU // PORTAL CITYMIHNEA GRĂDINARU
  • MIHNEA GRĂDINARU // PORTAL CITYMIHNEA GRĂDINARU
  • MIHNEA GRĂDINARU // PORTAL CITYMIHNEA GRĂDINARU
1/5
Mihnea Grădinaru este un absolvent al Facultății de Urbanism și al Masterului de Proiectare Urbană din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ‘’Ion Mincu’’ Bucureșt. Este un urbanist și un artist grafic, care dorește să dezvolte și să amelioreze mediul urban contemporan.

Portal City, Un parcurs educativ în cadrul urban

Proiectul ‘’Portal City’’ aduce în prim plan ideea de educație prin interacțiune, fiind necesară o abordare spațială complexă, care să stimuleze evoluția individului și care să nu semene cu banalul în care și-a purtat existența. Este o inflexiune ilustrată prin denumirea metaforică de portal între situația existentă și cea propusă, simbolizând trecerea într-o etapă superioară și diferită. Orașul portal se ghidează după premisele spațiului liber, cu rol de agora, fiind o zonă deschisă la interacțiune și schimb, în care spațiul privat este înlocuit de spațiul public. Trecerea prin portalul urban este esențială pentru dezvoltarea orașului, deoarece se vor parcurge spații cu caractere și învățături diferite, iar informația filtrată va contribui la evoluția ulterioara a spațiului contemporan românesc.