The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

PAUL DARIUS MOLDOVAN // ORGANIC, INDUSTRAIL, NEFIRESC

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • PAUL DARIUS MOLDOVAN // ORGANIC, INDUSTRAIL, NEFIRESCPAUL DARIUS MOLDOVAN
  • PAUL DARIUS MOLDOVAN // ORGANIC, INDUSTRAIL, NEFIRESCPAUL DARIUS MOLDOVAN
  • PAUL DARIUS MOLDOVAN // ORGANIC, INDUSTRAIL, NEFIRESCPAUL DARIUS MOLDOVAN
  • PAUL DARIUS MOLDOVAN // ORGANIC, INDUSTRAIL, NEFIRESCPAUL DARIUS MOLDOVAN
1/4
Paul Moldovan este un licențiat al departamentului sculptură de la Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca. Pe lângă activitatea academică, acesta este pasionat de muzică (fiind și Dj în diverse cluburi din Cluj Napoca), și modelling, unde a apărut în mai multe shooting-uri și gale de modă.

Organic, industrial, nefiresc

Proiectul a pornit dintr-un moment îndoielnic de înțelegere fundamentală asupra sculpturii. De-a lungul acestui proces, s-a ajuns la concepte și considerații teoretice asupra aspectelor de masă, volum, suprafață, textură și simetrie. Astfel, s-a vizat depășirea conceptelor clasice de sculptură prin asocierea unui material artificial creat industrial (buretele) cu o tehnică clasică, și anume turnarea în alamă. Descoperirea propriu-zisă a acestor aspecte a început printr-un banal experiment de a observa reacția materialului la tehnica de lucru.

Prin crestarea buretelui cu un anumit tipar geometric, împreună cu crearea unei forme monovolumetrice și turnarea în alamă, a rezultat o textură organică organizată simetric. Atingerea acestui obiectiv la nivel practic, a pornit prin folosirea buretelui ca material de bază deoarece,prin maleabilitatea lui îi oferă tiparului geometric existent, atribuția de a creea o progresie subtilă asupra planurilor.