The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RALUCA BACIU // DOWNTOWNERS

Articol / 04 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • RALUCA BACIU // DOWNTOWNERS RALUCA BACIU
  • RALUCA BACIU // DOWNTOWNERS RALUCA BACIU
  • RALUCA BACIU // DOWNTOWNERS RALUCA BACIU
  • RALUCA BACIU // DOWNTOWNERS RALUCA BACIU
  • RALUCA BACIU // DOWNTOWNERS RALUCA BACIU
1/5
Raluca Baciu a studiat între anii 2011- 2015 la Liceul Vocațional de din Arte Târgu Mureș, orașul natal, urmând apoi cursurile Universității Naționale de Arte în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design vestimentar – Modă, începând cu anul 2015 până în anul 2018.

DOWNTOWNERS

“DOWNTOWNERS” este o colecție care pornește de la cultura urbană influențată de oamenii străzii și supraviețuirea în orașe. Imaginea de ansamblu este caracterizată de subculturi, mixuri ale populației și condiția oamenilor fără o locuință. Colecția este o viziune proprie, un ansamblu de piese care îmbinate exprimă un stil de viață orășenesc. Fiecare ținută este o suprapunere de piese, o compoziție dinamică care prinde viață, iar aspectul final are o atmosferă ușoară din anii ‘90 și o calitate urbană puternică. Paleta cromatică se inspiră din străzile marilor orașe, iar tonurile de culoare redau imaginea semafoarelor și a semnelor stradale. Contrastul este în centrul acestei palete, oferind culori care variază de la rece și întunecat la deschis și luminos. Volumul este un accent esențial, iar formele clasice au o nouă relevanță. Oamenii străzii, modul în care ei se manifestă și dezvoltă sunt subiectele principale ale acestei colecții.