The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SEBASTIAN OARĂ // DECONSTRUCȚIE DIGITALĂ

Articol / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • SEBASTIAN OARĂ // DECONSTRUCȚIE DIGITALĂSEBASTIAN OARĂ
  • SEBASTIAN OARĂ // DECONSTRUCȚIE DIGITALĂSEBASTIAN OARĂ
  • SEBASTIAN OARĂ // DECONSTRUCȚIE DIGITALĂSEBASTIAN OARĂ
  • SEBASTIAN OARĂ // DECONSTRUCȚIE DIGITALĂSEBASTIAN OARĂ
1/4
Sebastian Oară a absolvit secția de pictură din cadrul UNArte. Se remarcă în lucrările sale antrioare abordarea unor subiecte precum decadența cărții ca mediu de exprimare, cât și un interes recent pentru mutația societății contemporane către digitalizare.

Deconstrucție digitală

Evoluția tehnologiei își lasă o amprentă din ce în ce mai pregnantă asupra istoriei recente. Totodată, devine evident că are loc o mutație a societății contemporane către o lume hibridă, dominată de simbioza dintre material și virtual, digital.

Proiectul abordează această schimbare de paradigmă prin “deconstrucția digitală”, a unei structuri alese ca simbol pentru materialitate. Astfel, retorica vizuală pleacă de la alegerea unui simbol pentru reprezentarea vizuală clasică (elementele structurale ale suportului în sine specific picturii pe pânză - șasiul, traversele, rama). Urmează asimilarea acestuia cu elemente de sorginte digitală (pixelii, bruiajul, carioajul ce delimitează transparența în Photoshop). Structurile digitale au aici rol deconstructiv, înlocuind, distorsionând, dislocând și dezasamblând realitatea materială. Lucrările sunt reflexia stării actuale, post-internet a societății, care se îndreaptă rapid spre transumanism, postumanism.