The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

EMA MOTRESCU // PERIPLU DE LA RĂSĂRIT LA APUS

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • EMA MOTRESCU // PERIPLU DE LA RĂSĂRIT LA APUSEMA MOTRESCU
  • EMA MOTRESCU // PERIPLU DE LA RĂSĂRIT LA APUSEMA MOTRESCU
  • EMA MOTRESCU // PERIPLU DE LA RĂSĂRIT LA APUSEMA MOTRESCU
  • EMA MOTRESCU // PERIPLU DE LA RĂSĂRIT LA APUSEMA MOTRESCU
1/4
Ema Motrescu a absolvit Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca în anul 2018.

Periplu de la răsărit la apus

Ideea pentru acest proiect s-a născut odata cu drumurile pe care le faceam acasă, în Suceava, în 2014, primul an de facultate. Inițial făceam fotografii în acest tren mai mult din instinct și mai puțin conștientă că va deveni un proiect de suflet. M-am implicat din ce în ce mai mult în explorarea acestui tren, până când am realizat că am multe imagini și multe povești adunate care merită prezentate. Mai apoi, am fost sigură de plăcerea pe care o găsesc călătorind cu trenul și am început să fac fotografii conștientă de ce anume urmăresc. Așadar, seria propusă prezintă diferite etape din călătoria cu trenul, diversitatea culturală și atmosfera acestui spațiu. Documentarul social fotografic propune și în acest caz supratema condiției umane într-un context al migrației de la Est la Vest. Înteresul pentru acest tren a fost potențat și de curiozitatea poreclei sale, Trenul foamei.