The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

FERENCZ BORBOLA // THE RETURN OF THE SHREDS

Articol / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • FERENCZ BORBOLA // THE RETURN OF THE SHREDS
  • FERENCZ BORBOLA // THE RETURN OF THE SHREDS
  • FERENCZ BORBOLA // THE RETURN OF THE SHREDS
1/3
Ferencz Borbala a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca. Ea mereu explorează noi posibilități în domeniul modei masculine și experimenteaza cu diferite materiale upcycled și recycled. Stilul ei se caracterizează prin culori vibrante, non-coonformism, și un pic de critică socială.

The Return of The Shreds

Socieatea este constrânsă de problema deșeurilor. Piesele din colecție sunt create din haine upcycled hibridizate cu materiale reciclate și digital print. Siluetele hainelor au o inspirație din istoria costumului. Pe lângă aspectul lor pretențios aceste siluete istorice erau create într-un spirit fundamental diferit de cel al industriei modei de azi. Adăugând elemente prețioase, în contrast cu prețul materialelor folosite se crează un efect inedit, uncanny. O estetică nouă, consistentă și relevantă, în care valoarea tradițională a unor obiecte este pusă sub semnul întrebării.