The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

GABRIEL DECEBAL ȚĂROI // MASCA, OBIECT APOTROPAIC

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • GABRIEL DECEBAL ȚĂROI // MASCA, OBIECT APOTROPAIC
  • GABRIEL DECEBAL ȚĂROI // MASCA, OBIECT APOTROPAIC
  • GABRIEL DECEBAL ȚĂROI // MASCA, OBIECT APOTROPAIC
  • GABRIEL DECEBAL ȚĂROI // MASCA, OBIECT APOTROPAIC
1/4
Este un actant relativ nou pe scena artelor vizuale, un împătimit al pro-gnosticismului, metaforic exprimat prin limbajul sintetizat al unei populări de spații cu personaje din recuzita reveriilor antropomorfe.

Masca, obiect apotropaic 

Prin abordarea acestei tematici artistul a dorit să aducă în vederea unui public contemporan o serie de obiecte artefact, care să transpună privitorul în fața unei transfigurări apotropaice a pieselor ceramice atât dintr-o perspectivă sacră cât și profană. Aceasta transmițând fructificarea rezultatului unui studiu și analize personale ale ceramistului asupra tematicii îmbinate cu o abordare proprie a acestuia plastică utilizând materialul și materialitatea ceramică.
Masca a simbolizat întotdeauna legătura dintre om și natura sa primordială. Încă din preistorie putem observa aceasta relație manifestându-se prin crearea și însușirea măștilor cu roluri și puteri simbolice, încercând a face legătura între lumea reală si cea supranaturală. Forma, textura, culoarea, materialul, mai exact toată construcția obiectului formează mesajul palpabil pe care omul îl transmite la entitatea sau entitățile impalpabile.