The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

GEORGIANA ROMAN // TECHNO LIGHTING

Articol / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • GEORGIANA ROMAN // TECHNO LIGHTING
  • GEORGIANA ROMAN // TECHNO LIGHTING
  • GEORGIANA ROMAN // TECHNO LIGHTING
  • GEORGIANA ROMAN // TECHNO LIGHTING
1/4
Fiind preocupată de problemele actuale de mediu, Georgiana încearcă să fie responsabilă cu resursele pe care le consumă în lucrările realizate, considerând că fiecare artist sau designer are obligaţia de a avea permanent în vedere cum afectează creaţiile sale mediul înconjurător.

Techno Lighting

Această temă este motivată de necesitatea de a proteja mediul prin refolosirea unor materiale deja existente şi prelucrate. Întrucât electronicele şi tehnologia creează o cantitate foarte mare de deşeuri, valorificarea lor ar contribui major la atenuarea poluării.
Obiectele realizate simbolizează tehnologia prin intermediul materialelor alese, dar şi a formelor, creând un ansamblu care inspiră futurism şi ilustrează totodată abundenţa de electronice alături de care ne desfăşurăm existenţa.
Corpurile de iluminat sunt realizate predominant din plăci cu circuite imprimate (PCB – printed circuit board) şi folii cu circuite imprimate de la tastaturi uzate. Acestea, prin harta complexă de circuite creează un model meticulous care, pe lângă funcţia practică pe care o au, pot fi valorificate şi pentru calităţile lor estetice.
Proiectul realizat are un profund caracter social, propunându-şi să
sublinieze o problemă din prezent, simultan prezentând o rezolvare.